Tražite poklon za Valentinovo? Evo par ideja!

Tražite poklon za Valentinovo 2023? Evo par ideja!

Što odabrati kao poklon za Valentinovo za svog partnera?  Ponekad je najteže kupovati baš za one ljude  s kojima provodimo najviše vremena. 

Ali ne brinite! Tu smo da vam pomognemo, a znamo točno što bi vaši odabranici mogli željeti za kao mali znak pažnje. 

Bilo da se radi o simpatiji, pa se pitate što pokloniti simpatiji za Valentinovo ili dugogodišnjem parneru, svatko voli mali znak pažnje. 

Stoga pripremite svoj novčanik i pregledajte naše najbolje ideje za poklone, slatke i smiješne poklone za dan zaljubljenih kako biste si olakšali potragu. 

Kada je Valentinovo?

Želite pokloniti nekome mali znak pažnje za Valentinovo, ali niste sigurni kada je Valentinovo? Valentinovo se još od 5. stoljeća obilježava na datum 14. veljače. Valentinovo je praznik koji se može proslaviti na mnogo različitih načina, a postoji mnogo načina da ga proslavite sami ili sa prijateljima i obitelji. 

Valentinovo je ime dobilo po svetom Valentinu, katoličkom svećeniku koji je živio u trećem stoljeću i koji je prema legendi u tajnosti vjenčao  kršćanske parove. U to vrijeme, prema naredbama rimskog cara Klaudija II., bilo je zabranjeno vjenčati se jer je car bio mišljenja da su samci bolji vojnici. Sveti Valentin je na kraju zatvoren i pogubljen zbog svog prkosa. 

Tražite poklon za Valentinovo?

Evo nekoliko ideja:

1. Lightfork paket

Lightfork možda nije tradicionalni poklon, ali može biti zabavan i koristan poklon za Valentinovo  vašem partneru. Zdrava hrana može biti odličan izbor za poklon za Valentinovo jer pokazuje da podržavate partnerove zdrave navike, da ste pažljivi i obzirni prema potrebama i željama svog partnera, a i da želite da uživa u dobrom obroku. 

Umjesto tradicionalnih slatkiša, tko ne bi volio dobiti cijeli zdravi obrok? 

Ovakav poklon podržava lokalna i održiva poduzeća, a zbog dostave u posudicama, možete ga koristiti na različitim lokacijima. Na primjer, ponijeti ga na kampiranje ili drudge avanture na otvorenom, imajući iskustvo bez kuhanja i pranja suđa. 

poklon za valentinovo

Pogledajte jelovnik! 

2. Zanimljiva knjiga o zdravom životu

Evo nekoliko zanimljivih knjiga o poboljšanju kvalitete života koje mogu biti odličan polonon za Valentinovo. 

Fitness i Napolitanke 

Mateja Klemenčić u romanu “Fitness i napolitanke” bavi se pitanjima mršavljenja, utjecaja slika holivudskih zvijezda na nas i začaranog kruga mršavljenja i prejedanja. Ova će vam priča pomoći u prihvaćanju sebe i uspostavljanju zdravog odnosa sa hranom. 

Kako ne umrijeti 

Dr. Michael Greger u svojoj knjizi opisuje znanstveno dokazan pristup zdravoj prehrani i dugovječnosti, temeljen na najnovijim istraživanjima o prehrani i bolestima.

(P)ostati zdrav 

Bruno Šimleša u knjizi ”(P)ostati zdrav” propitkuje tradicionalni koncept zdravog života i stavlja fokus na psihičko zdravlje. Osjećaji, misli i fizička kondicija promatraju se kao jednako značajni za cjelokupno zdravlje. Ova knjiga sadrži vrijedne savjete, kako za početnike, tako i za one iskusne u zdravom načinu života – a ponajviše za one koje žele pomoći bližnjima.

Možete provjeriti lokalne knjižare ili online prodavače kako biste vidjeli jesu li ove knjige raspoložive. 

3. Viseća mreža za noge

Viseća mreža za noge može biti jedinstven i praktičan dar za Valentinovo za nekoga tko voli biti udoban i želi poboljšati svoje radno okruženje. Viseća mreža za noge povećava udobnost u sjedećem položaju, bilo da vaš partner ili vi provodi puno vremena sjedeći. Pružajući potporu i udobnost stopalima, viseća mreža za noge smanjuje stres na leđima i nogama, što ju čini izvrsnim poklonom za dan zaljubljenih. 

Viseća mreža za noge potiče opuštanje jer su noge na povišenog i olakšava se cirkulacija. Prednost joj je što je i prijenosna i svestrana, lako se prenosi i može se koristiti kod kuće, u uredu ili u pokretu.

Poboljšavajući udobnost i držanje, viseća mreža za noge može pomoći vašem partneru da bude produktivniji i usredotočeniji, što je čini praktičnim i korisnim poklonom. 

 

3. Prostirka za jogu

Prostirka za jogu može biti izvrstan poklon za Valentinovo za nekoga tko voli jogu ili želi započeti novu rutinu vježbanja. Joga je izvrstan oblik tjelovježbe koji može poboljšati fleksibilnost, snagu i ravnotežu, što prostiruku za jogu čini savršenim poklonom za Valentinovo. 

Jednostavna je za korištenje, odnosno potrebno ju je samo odmotati kad želite vježbati i smotati i spremiti kada se ne koristi. Osim za jogu, može biti korisna kao prostirka za vježbanje bilo kojih drugih vježbi. Prostirke za jogu dostupne u raznim bojama i stilovima te možete odabrati boju koju vaš partner voli. 

4. Valjak za masažu 

Masažni valjak može biti izvrstan poklon za Valentinovo za nekoga tko voli vježbati ili želi poboljšati svoj oporavak nakon vježbanja. Masažni valjci izvrsni su za ublažavanje napetosti mišića i poticanje oporavka nakon vježbanja. Jednostavni su za korištenje i mogu se ponijeti bilo gdje, što ih čini praktičnim poklonom. 

Masažni valjci mogu pomoći u poboljšanju fleksibilnosti i smanjenju boli i nelagode zbog čega su idealan poklon za nekoga tko želi ostati aktivan i bez boli. Masiranje valjkom može biti opuštajuće i oslobađajuće iskustvo, a valjak za masažu korisno pomagalo. 

5. Pametni sat za praćenje zdravlja 

Pametni sat za praćenje zdravlja može biti izvrstan poklon za Valentinovo, posebno za nekoga tko vodi računa o zdravlju ili ima cilj poboljšati svoju kondiciju. Evo nekoliko razloga zašto:

Potiče zdrave navike: poklanjanjem sata za praćenje zdravlja podržavate napore svog partnera da održi zdrav način života i postigne svoje fitness ciljeve.

Pruža motivaciju: pomoću pametnog sata za praćenje zdravlja vaš partner može pratiti svoj napredak i vidjeti svoja postignuća, što može biti izvrstan izvor motivacije.

Poboljšava odgovornost: imajući pametni sat za praćenje zdravlja, vaš partner može postavljati ciljeve i pratiti svoj napredak, pomažući mu da ostane odgovoran i brže postigne svoje ciljeve.

Personalizira svoju rutinu vježbanja: s pametnim satom za praćenje zdravlja vaš partner može prilagoditi svoju rutinu vježbanja i dobiti povratne informacije o svom napretku u stvarnom vremenu.

Podržava zdravo natjecanje: ako oba partnera imaju pametni sat, možete usporediti napredak i imati zdravo natjecanje, što može biti zabavno i motivirajuće.

I naravno, bitno je odabrati pametni sat koji odgovara stilu i potrebama vašeg partnera. Poklon također možete popratiti iskrenom porukom ili posebnim doživljajem kako biste poklonn za Valentinovo učinili nezaboravnim i ugodnim.

6. Torba za teretanu 

Torba za teretanu može biti praktičan i moderan poklon za Valentinovo za nekoga tko voli vježbati ili je uvijek u pokretu. Torba za teretanu jednostavna je za nošenje i korištenje u pokretu. Ovakvim poklonom pokazujete partneru da ga podržavate u zdravom načinu života i tjelovježbi. 

Mnoge torbe za teretanu izrađene su od materijala koji se lako čiste, što ih čini odličnim darom za nekoga tko želi praktičnu torbu koja ne zahtijeva mnogo održavanja. Kvalitetne torbe za teretanu su izdržljive i dugotrajne, što ih čini pametnom investicijom za svakoga tko želi praktičan i koristan dar.

Pogledajte svoj kalkulator kalorija!

7. Masaža tretman

Masaža ili spa tretman mogu biti prekrasan poklon za dan zaljubljenih. Počastiti nekoga ili sebe masažom može biti promišljen i romantičan način da im pokažete koliko vam je stalo ili da učinite nešto za sebe. Masaža može pomoći u oslobađanju od stresa, napetosti mišića i pospješiti opće opuštanje. Možete birati između raznih tretmana, uključujući švedsku masažu, masažu vrućim kamenjem, aromaterapijsku masažu i više, ovisno o tome što vaš partner treba. 

8. Difozer za eterična ulja 

Da, difuzor može biti izvrstan poklon za Valentinovo za nekoga tko je zainteresiran za aromaterapiju i opuštanje. Ili za nekoga tko osjeća da je zrak u unutrašnjim prostorima suh. Zbog grijanja prostorija zimi, zimi je vlaga u unutarnjim prostorima manja što kod nekih ljudi izaziva osjećaj suhoće na koži.  

U difuzor se mogu dodati eterična ulja kako bi se stvorila smirujuća i umirujuća atmosfera, a mnogi difuzeri imaju višestruke postavke za kontrolu intenziteta i trajanja mirisa. Difuzor također može biti izvrstan dodatak kućnoj vježbi joge ili meditacije. Neki su difuzori dizajnirani da budu kompaktni i prenosivi, što ih čini izvrsnim darom za nekoga tko često putuje. Ako je vaš partner ljubitelj aromaterapije i opuštanja, difuzor može biti promišljen i praktičan poklon za Valentinovo.

9. Biljka

Biljke mogu biti prekrasni pokloni za Valentinovo, jer simboliziraju rast, ljubav i dugovječnost. Evo nekoliko ideja za darivanje biljaka za vašeg partnera:

Sukulent ili kaktus u saksiji, koji se lako brine i dodaje dašak zelenila svakom prostoru

Bonsai drvo, koje predstavlja ideju njegovanja odnosa kroz vrijeme

Cvjetnica poput hortenzije ili orhideje, koja u dom unosi nalet boje i mirisa

Komplet za vrt s biljem koji vama i vašem partneru omogućuje da zajedno uzgajate svježe začinsko bilje za kuhanje

Živa zidna žardinjera, koja može stvoriti unutarnji vrt u malom prostoru

Ružičnjak ili voćka, što predstavlja ideju sadnje korijena i uzgoja zajedničke budućnosti.

Ne zaboravite popratiti biljku promišljenom karticom ili malom porukom kako bi dar bio još osobniji.

10. Boca za vodu 

Boca vode može biti praktičan i promišljen poklon za Valentinovo za nekoga tko cijeni hidriranje i ekološku osviještenost. Održavanje hidratacije važno je za cjelokupno zdravlje, a boca s vodom olakšava ispijanje puno vode tijekom dana, što je čini izvrsnim darom za svakoga tko cijeni svoje zdravlje.

Također, staklena ili metalna boca za vodu za višekratnu upotrebu smanjuje otpad u usporedbi s plastičnim bocama za jednokratnu upotrebu, što je čini izvrsnim darom za svakoga tko želi smanjiti svoj utjecaj na okoliš. Bocu za vodu lako je nositi i koristiti u pokretu, a može se naći u širokom rasponu stilova, materijala i boja, što olakšava odabir one koja odgovara stilu i potrebama vašeg partnera.

11. Svilena jastučnica 

Svilene jastučnice mogu biti luksuzan i praktičan poklon za Valentinovo za nekoga tko cijeni dobar san i želi očuvati zdravu kožu i kosu. Svilene jastučnice su meke, glatke i hipoalergenske, smanjuju trenje i pomažu u sprečavanju bora i akni, što ih čini izvrsnim darom za svakoga tko brine o koži.  

Svilene jastučnice nježne su prema koži i kosi, smanjuju rizik od oštećenja i pomažu u održavanju njihove prirodne vlažnosti tako da su dobar izbor poklona za one koji vole svoju kosu. Osim toga, izgledaju luksuzno, elegantno i dostupne su u raznim bojama i veličinama. 

Lako se održavaju, mogu se prati u perilici, a često su i visoke kvalitete te su izdržljive i dugotrajne, što ih čini pametnom investicijom za svakoga tko cijeni kvalitetu i udobnost.

12. Tile 

Gubite li često svoje predmete? Nabavite sebi ili svojem partneru alat koji će vam pomoći s vašim stvarima. Tile je kao Find My iPhone, ali ne samo za telefone.

Možete locirati stvari kao što su ključevi, novčanici, slušalice i svoju posljednju lokaciju. Tile vam omogućuje sinkronizaciju Echo-a ili Google Assistant-a kako biste lakše pronašli potrebne stavke.

I za kraj

Kupnja za nekog drugog može biti stresna, ali i ne mora biti.

Najbolji dio svih ovih ideja je da pokazuju koliko ste truda uložili u poklon za Valentinovo. Konačno, ono najposebnije u vezi s poklonom je vrijeme koje ste uložili u istraživanje i odabir. 

Konačno, jedan od ovih darova za Valentinovo je da svojim izabranicima uštedite vrijeme. 

Stoga uštedite vrijeme za nabavku namirnica i kuhanje uz Lightfork, i iskoristite dodatno vrijeme za uživanje u Valentinovu. ❤️